Szalonnás, duplán sajtos muffin

Szalonnás, duplán sajtos muffin

Hozzávalók:
20 dkg húsos főtt füstölt szalonna, 20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál só, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg füstölt trappista sajt, 2 tojás, 1 kis doboz (150 gramm) tejföl, 0,5 dl olaj, 1,5 dl tej
a forma kikenéséhez:
olaj

1. A szalonnát apró, kb. 3 milliméteres kockákra vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral, a sóval és a kétféle sajttal összeforgatjuk. A tojást a tejföllel, az olajjal és a tejjel habosra keverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 292 kcal