Hozzávalók:
2 tojás, 0,5 dl olaj, 2 dl natúr joghurt, 1 dl tej, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg főtt, füstölt tarja, 2-3 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin (lehet olaj is)
1. A tojást az olajjal, a joghurttal és a tejjel kikeverjük. A finomlisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a reszelt sajttal, az apró kockákra vágott főtt, füstölt tarjával, az apróra vágott újhagymával és a zúzott fokhagymával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal (olajjal) kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 205 kcal