Sajtos, sonkás, tejfölös muffin

Sajtos, sonkás, tejfölös muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
6-7 dkg reszelt sajt

1. A tojást a puha (szobahőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a tejföllel, a tejjel kikeverjük. A finomlisztet a sütőporral, a sóval és az őrölt borssal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a reszelt sajttal és az apró kockákra vágott sonkával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal (olajjal) kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd reszelt sajtot szórunk rá.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 259 kcal