Sajtos, sonkás muffin

Sajtos, sonkás muffin
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 2 kiskanál sütőpor, csipetnyi reszelt szerecsendió, fél mokkáskanál só, 1 tojás, 2 dl tej, 6 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg gépsonka

1. A lisztet a sütőporral, a szerecsendióval és a sóval összeforgatjuk. A tojást kissé felverjük, majd a tejjel és a lágyra olvasztott vajjal elhabarjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Az így előkészített hozzávalókat fakanállal összekeverjük, majd a kivajazott vagy papírkosárral kibélelt közepes muffinsütő mélyedésit ezzel a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk.
2. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

9 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 233 kcal