Hagymás, olívás, tönkölybúzás muffin

Hagymás, olívás, tönkölybúzás muffin
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, 5 dkg kimagozott fekete olajbogyó, 25 dkg teljes őrlésű tönkölybúzaliszt, 2 kiskanál sütőpor, csipet só, 1 kiskanál barna cukor, 5 dkg reszelt parmezán, 1 kiskanál fölaprított bazsalikom, 1 mokkáskanál fölaprított rozmaring, 3 tojás, 1,5 dl tej, 0,6 dl olívaolaj
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A kimagozott fekete olajbogyót apró kockákra vágjuk. A tönkölybúzalisztet a sütőporral, a sóval, a barna cukorral, a reszelt parmezánnal, a fölaprított bazsalikommal és rozmaringgal összeforgatjuk.
2. A tojást a tejjel jól felverjük, majd az olívaolajjal tovább keverjük. Először a hagymát és az olajbogyót, azután a lisztes keveréket adjuk hozzá.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A hagymás olívás masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 171 kcal