Túrótorta zselédarabkákkal

Túrótorta zselédarabkákkal
Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütőpor
a zseléhez:
1 csomag (12 g) piros tortazselépor, 2-3 evőkanál kristálycukor, pár csepp citromlé
a krémhez:
50 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 2-3 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 1 csomag (2,5 dkg) zselatinpor
a díszítéshez:
2 dl habtejszín

1. A tésztához valókból vékony piskótakorongot sütünk (készítését lásd. a lekváros piskótatekercsnél), mindössze annyi különbséggel, hogy a lisztbe egy kis sütőpor is kerül.
2. A zseléport az előírás szerint elkészítjük, azaz 3 deci vízzel vagy gyümölcslével, a cukorral és a citromlével kevergetve felfőzzük. Amikor már megdermedt, hűtőszekrénybe tesszük, mert csak így hűl le annyira, hogy fölapríthassuk.
3. A túrót áttörjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. A tejet felforraljuk, a zselatint beleszórjuk, kevergetve föloldjuk. Amikor már szinte hideg, de még nem kocsonyásodott meg, a túróval és a cukros margarinnal krémesre keverjük.
4. A zselét apró kockákra vágjuk, a túrókrémbe forgatjuk. Egyenletesen a tésztára simítjuk, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Jó tanács
– Az általunk főzött zselé helyett többszínű zselécukorkát vagy aszalt gyümölcsöt is beleapríthatunk a töltelékbe.
– A torta tetejére friss gyümölcs, arra pedig zselé is kerülhet.

16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés
Egy szelet: 336 kcal • fehérje: 7,7 gramm • zsír: 20,6 gramm • szénhidrát: 29,7 gramm • rost: 0,0 gramm • koleszterin: 67 milligramm