Sült túrótorta

Sült túrótorta
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 25 dkg finomliszt, 3 tojás, késhegynyi só
a töltelékhez:
6 tojás, 25 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1,5 csomag (60 gramm) vaníliaízű pudingpor (főzni való), késhegynyi só, 75 dkg tehéntúró
a forma kikenéséhez:
vaj
a díszítéshez:
2 dkg lapocskákra vágott mandula

1. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a tojásokkal meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
2. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3 perc. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el).
3. A tésztával egy kivajazott, kb. 23 centi átmérőjű tortakarikát kibélelünk úgy, hogy magas pereme legyen, és véletlenül se lyukadjon ki, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából, és az oldalát ehhez tapasztjuk!
4. A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 1 óra 15 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.

16 szelet
Elkészítési idő: 2 óra
Egy szelet: 295 kcal • fehérje: 13,7 gramm • zsír: 12,2 gramm • szénhidrát: 32,5 gramm • rost: 0,1 gramm • koleszterin: 176 milligramm