Hozzávalók
a töltelékhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró, 1,5 dl főzőtejszín, 2 tojás, 1,5 dl (kb. 15 dkg) kristálycukor, 1 narancs reszelt héja és leve (kb. 0,5 dl), 1 csomag vaníliás cukor
a tésztához:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3/4 dl (7-8 dkg) kristálycukor, 1 tojás, 3 dl (kb. 20 dkg) finomliszt, csipetnyi só
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a túrót szitán áttörjük. A tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a reszelt narancshéjat, a narancslevet meg a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
2. A tésztához való puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint és cukrot fakanállal kikeverjük. A tojást meg a lisztet csipetnyi sóval hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta egy kicsit ragadós, ezért lisztes kézzel nyomkodjuk a formába, sodrófával ne próbáljuk nyújtani, mert nem fog menni!
3. A túrótölteléket egyenletesen rásimítjuk és a tortát előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 1 órán át sütjük, majd hagyjuk kihűlni, s csak ezután szeleteljük. Tejszínhabbal és narancsszeletekkel is díszíthetjük.
12 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy szelet: 320 kcal