Hozzávalók:
5 dl tej, 1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál instant kávé, 25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 55-60 darab babapiskóta, 20 dkg sárgabarack- vagy málnalekvár
a sziruphoz:
1 dl víz, 4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál rum
a díszítéshez:
3 dl habtejszín, 5 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
1. A tejet a pudingporral, a kristálycukorral és a kávéval lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra.
2. A kihűlt kávés pudingot krémesre keverjük, majd kanalanként a cukros vajat is beledolgozzuk. A sziruphoz valókat fölforraljuk.
3. Egy 24 centi átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alját babapiskótával kirakjuk úgy, hogy néhányat kettétörünk, így mindenhová jut belőle.
4. Először a sziruppal, majd a kikevert lekvárral, azután a krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Erre még két réteget építünk ugyanígy.
5. Hűtőszekrényben egy éjjelen át dermesztjük. Másnap kicsomagoljuk. Tetejét meg az oldalát kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk, és pirított mandulalapocskákkal is megszórjuk.
16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés
Egy szelet: 431 kcal