Hozzávalók:
1 csomag (20-25 gramm) zselatinpor, 2 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 20 dkg porcukor,
1-2 tojássárgája, 60-70 dkg friss eper (másféle friss vagy konzerv gyümölcs is lehet), 25-30 darab babapiskóta
2-3 evőkanál rum (ez el is maradhat)
1. A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve fölforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.
2. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, de még simább lesz, ha szitán átpasszírozzuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük.
3. Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. Az epret kicsumázzuk, a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk.
4. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehez ha kell, néhányat össze is törhetünk. A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára.
5. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.
16 szelet
Elkészítési idő: 20 perc + dermesztés
Egy szelet: 275 kcal