Csokoládétorta

Csokoládétorta

Hozzávalók :
3 dl főzőtejszín, 30 dkg kristálycukor, 37,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 15 dkg keserű kakaópor, egy kész, kerek, sima vagy kakaós piskótatortalap (receptjét lásd külön)

1. A tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, és ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
2. A piskótakorongot lapjában három részre vágjuk. A csokoládékrémet négy részre osztjuk. A tortalapokat ezzel megkenve egymásra illesztjük.
3. A maradékkal a torta oldalát körbekenjük, és csillagcsöves habzsákból a tetejét is ezzel díszítjük.

Jó tanács
– Olvasztott csokoládéból készített kis csokoládéformákkal vagy reszelt csokoládéval is ékesíthetjük.

12 szelet
Elkészítési idő: 40 perc + dermesztés
Egy szelet: 588 kcal