Csokoládéhabos torta

Csokoládéhabos torta
Hozzávalók:
egy kész, kerek kakaós piskótatortalap (receptjét lásd külön)
a krémhez:
1 csomag főzni való vanília- vagy csokoládéízű pudingpor (4 dkg), 3 dl tej, 3 púpozott evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló por
a tetejére:
10-12 dkg étcsokoládé

1. A krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzva a csokoládét beletördeljük, a vajat beledobjuk. Ha fölolvadtak, jól elkeverjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé a habfixálót is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal a már kihűlt csokoládés krémbe forgatjuk.
3. A tortakorongot lapjában 3 egyenlő részre vágjuk, majd a csokoládés habbal megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, végül a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
4. Ahogyan a neve is árulkodik róla, ennek a tortának a krémje habos, nem olyan kemény mint a vajkrémes változatnál. Épp ezért a tetejére csak vékonyan kenjünk csokoládét, mert ha vastag, szeleteléskor törik, és töri a szeletet is. Ezt egyébként úgy is elkerülhetjük, hogy amikor az olvasztott csokoládát elsimítottuk a torta tetején, éles késsel bejelöljük a későbbi szeletek helyét. Így hagyjuk dermedni, végül a jelölések mentén forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Jó tanács:
A csokoládé 40 ºC alatt fölolvad, ezért nem kell erős vízgőzre állítani; ez fontos, mert ha nagyon forr alatta a víz, a csokoládé megkeményedik ahelyett, hogy fölolvadna, s többé nem lesz alkalmas a torta bevonására.

16 szelethez
Elkészítési idő: 50 perc + dermesztés
Egy szelet: 285 kcal