Hozzávalók
a tésztához: 2 apró piros csilipaprika, 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 3,75 dl főzőtejszín vagy tej, 1,5 dl olaj vagy 15-18 dkg olvasztott vaj (sütőmargarin is lehet), 37,5 dkg finomliszt, 1,5 csomag sütőpor, 15 dkg étcsokoládé
a forma kikenéséhez:
olaj vagy vaj
a csokoládékrémhez:
20 dkg kristálycukor, 1 kiskanál instant kávé, 2 dl főzőtejszín, 15 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 1 apró piros csilipaprika
1. Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a cukrot a kávéval és a tejszínnel együtt egy kisebb lábasba rakjuk, és kevergetve fölforraljuk. Ezután keverés nélkül, kis lángon 3-4 percig forraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s amint elolvadt benne, a vajat is hozzáadjuk.
2. Az összes csilipaprikát félbevágjuk, majd miután magjaikat kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Egyharmadát a csokikrémbe keverjük, amit ezután letakarva beteszünk a hűtőszekrénybe.
3. A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tejszínt (tejet) és az olajat (olvasztott de nem meleg vajat) beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral és a tortadarával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a maradék csilipaprikával együtt.
4. Két, egyenként 26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, a masszát elfelezve beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 percig sütjük.
5. A csokoládékrémet elektromos habverővel jó habosra keverjük. Az egyik kihűlt tésztára rákenjük a krém majdnem felét. A másik tésztakorongot ráillesztjük, a maradék csokoládékrémmel a tetejét és oldalát szépen körbekenjük. Valamennyit csillagcsöves habzsákba is töltünk belőle, ezzel díszíthetjük a tetejét.
16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés
Egy szelet: 612 kcal • fehérje: 6,9 gramm • zsír: 37,9 gramm • szénhidrát: 60,7 gramm • rost: 1,6 gramm • koleszterin: 138 milligramm