Ananásztorta

Ananásztorta
Hozzávalók:
egy kész, kerek piskótatortalap (receptjét lásd külön), 2,5 dl tej, 4 tojássárgája, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál finomliszt (4 dkg) vagy 1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 2 dl konzerv ananászlé, 8 karika konzervananász (49 dkg), 2 evőkanál rum, 4 dl habtejszín
a díszítéshez:
2 dl habtejszín, 10 dkg cukrozott, szárított ananászkocka (ez el is maradhat)

1. A munkát a piskótalap sütésével vagy vásárlásával kezdjük. Ha ez megvan, a tejet egy lábasba töltjük, a tojások sárgájával, a porcukorral, a liszttel, a zselatinporral és az ananászlével simára dolgozzuk.
2. A tűzre tesszük, majd szüntelenül kevergetve közepesen sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzzuk, és 4 karika lecsöpögtetett, kis kockákra vágott ananászt is hozzákeverünk. A rummal ízesítjük.
3. Amikor kihűlt – de még mielőtt megdermedne – a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát megnedvesített celofánnal kibélelünk. A maradék 4 karika ananászt az aljára rakjuk, és egyharmadnyi ananászkrémet rákenünk. A piskótatortát lapjában 3 részre vágjuk, egyet máris a krémre fektetünk. Erre krém, majd piskóta, azután a maradék krém kerül.
4. A harmadik tortalappal az egészet beborítjuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben dermesztjük. Másnap tálra borítjuk, a tortaformát leemeljük róla, és a celofánt is lehúzzuk.
5. A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, a torta tetejét ezzel díszítjük, de egy keveset egyenletesen körben az oldalára is kenünk belőle. A cukrozott ananásszal díszítjük.

12 nagy szelet
Elkészítési idő: 1 óra + dermesztés
Egy szelet: 410 kcal • fehérje: 7,7 gramm • zsír: 20,0 gramm • szénhidrát: 49,8 gramm • rost: 1,1 gramm • koleszterin: 267 milligramm