Hozzávalók:
20-25 dkg tisztított pisztácia, 4 tojásfehérje, 4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 4 szelet, egyenként kb. 10 dkg-os borjúkaraj, 8 evőkanál olaj vagy 3 evőkanál zsír, só, őrölt fekete bors
1. A pisztáciát durvára vágjuk. A tojásfehérjét a szójamártással ízesítve felverjük (nem kell, hogy kemény hab legyen).
2. A húst kissé kiverjük, majd először a szójás tojásfehérjében, azután a pisztáciában forgatjuk meg úgy, hogy az utóbbit kicsit rá is nyomkodjuk.
3. Közepes tűzön, közepesen forró olajban vagy zsíron, oldalanként 3-4 percig sütjük, de vigyázzunk, mert könnyen megéghet. Közben kissé megsózzuk, megborsozzuk. Jól lecsöpögtetve tálaljuk. Párolt rizs vagy friss saláta illik köretnek hozzá.
Jó tanács
– Sertéskarajt vagy szűzpecsenyét, csirke- vagy pulykamellet, illetve halfilét is süthetünk ugyanígy.
– Aki paleo életmódot folytat, szójaszósz helyett coconut aminos-t (kókuszból, a szójaszósz helyettesítésére készült ízesítő) használjon.
4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (köret nélkül): 567 kcal • fehérje: 46,8 gramm • zsír: 37,5 gramm • szénhidrát: 9,6 gramm • rost: 4,2 gramm • koleszterin: 72 milligramm