Lángoló rostélyos ördögmártással

Lángoló rostélyos ördögmártással

Hozzávalók:
4 nagy egyenként kb. 20 dkg-os csontos hátszínszelet, 2 evőkanál mustár, 1 kiskanál Erős Pista, kb. 1 púpozott kiskanál só, 0,5 dl barackpálinka
az ördögmártáshoz:
4 dl barnamártás (receptjét lásd mártások című fejezetnél), fél kiskanál Worcester-szósz, 1 csapott kiskanál Erős Pista
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj

1. A hátszínszeleteket kissé kiverjük, a mustár és az Erős Pista keverékével jól bedörzsöljük. Szorosan egy tálba fektetjük, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva, hűtőszekrényben 2-3 napon át érleljük, közben párszor megforgatjuk.
2. Az érlelt húst sütéskor, anélkül, hogy nagyon lecsöpögtetnénk, egy forró serpenyőben oldalanként 2-4 perc alatt – aszerint, ki hogyan szereti (angolosan, félangolosan vagy teljesen megsütve) – megsütjük, közben megsózzuk. Ekkor a meglangyosított pálinkát ráöntjük, meggyújtjuk, rázogatva sütjük, míg a láng elalszik.
3. A barnamártást ráöntjük, a Worcesterrel és az Erős Pistával ízesítjük. Éppen csak addig hagyjuk a tűzön, míg mártása is megforrósodik, utóbbi, ha túl sűrű lenne, néhány evőkanálnyi vizet vagy vörösbort is öntünk hozzá.
4. Tálaláskor a húst a mártással leöntve tálaljuk. Köretnek burgonyakrokett és vajon párolt barackbefőtt illik hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 567 kcal