Hozzávalók:
60 dkg marhacomb, 1 vöröshagyma, 1 piros húsú kaliforniai paprika, 3-4 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl marhahúsleves (leveskockából is jó), 1 csapott kiskanál
csilikeverék vagy csípős Piros Arany, 1 mokkáskanál origano, 2 kisebb paradicsom, 1 csípős hegyes zöldpaprika,
40 dkg konzerv vörösbab, 20 dkg konzervkukorica, só
1. A marhahúst durvára vágjuk vagy nagy lyukú tárcsán ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, az előbbit félkarikákra, az utóbbit vékony
csíkokra vágjuk.
2. Az olajon a húst a hagymával együtt 4-5 percig pirítjuk, a paprikát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. Pár percnyi pirítás után a levessel fölöntjük, a csilikeverékkel vagy Piros Arannyal és az origanóval fűszerezzük, az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát beledobjuk. Ha a leve forr, kis lángra állítjuk, lefedjük, 30-50 percig pároljuk. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk.
3. Amikor kész, a lecsöpögtetett babbal és kukoricával gazdagítjuk, 4-5 percig főzzük, megsózzuk, utánafűszerezzük.
Jó tanács
– Marha helyett darált sertéshússal vagy pulykafelsőcombfilével is készíthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 640 kcal