Ürügerinc roston, fokhagymás vajjal

Ürügerinc roston, fokhagymás vajjal
Hozzávalók:
8 szelet kisujjnyi vastag ürü- vagy báránygerinc (egyenként 12 dkg), 1 evőkanál grill fűszerkeverék, 2-3 evőkanál olaj, 10 dkg vaj, 1 csapott mokkáskanál só, fél csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma

1. A hússzeleteket a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, az olajjal megkenjük, és egymásra fektetve alufóliába csomagoljuk. Hűtőszekrényben 2-3 napon át érleljük.
2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat simára dolgozzuk, megsózzuk (fokhagymás só még jobb hozzá), a fölaprított petrezselyemmel meg a pépesre zúzott fokhagymával fűszerezzük. Alufóliában henger alakúra formáljuk, és a hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
3. Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húsokat rárakjuk, és oldalanként kb. 4 percig sütjük. Sütőben, nagy lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 12 perc alatt készül el.
4. Tálaláskor a fűszervajat a fóliából kibontjuk, kisujjnyi vastag karikákra vágjuk, és a frissen sült hússzeletekre rakunk belőle egyet-egyet. Friss salátákkal kínáljuk.

Jó tanács
– Más fűszerezésű vajjal is készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése
Egy adag: 556 kcal