Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé, 4 evőkanál olívaolaj, só, őrölt fekete bors, 2 újhagyma, 20-25 dkg szegfűgomba, 1 kis csokor petrezselyem, 15 dkg tisztított, fagyasztott koktélrák, kb.4 dl főzőtejszín, fél csokor kapor, pár csepp citromlé, őrölt fehér bors
1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk. Egy nagy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, majd a csirkemellet oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük rajta. A vége felé enyhén megsózzuk, megborsozzuk. lecsöpögtetve félrerakjuk.
2. A visszamaradó ízes zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott újhagymát. A szegfűgombát rádobjuk, 2-3 percig tovább pirítjuk. A rákot hozzáadjuk, a főzőtejszínt ráöntjük, kevergetve 3-4 percig pároljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük, pár csepp citromlével ízesítjük.
3. Tálaláskor a sült csirkemellre öntjük. Burgonyafánk (receptjét lásd a köretek című rovatban) illik köretnek hozzá.
Jó tanács
– Az étel elkészíthető termesztett csiperkegombából is.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú, lisztérzékeny vagy éppen tojásmentes diétát tart, köret nélkül egye.
Megjegyzés
– A gombáról részletesebben a konyhai kisokosban olvashat.
Fontos!
– A maga által szedett vagy ismerőstől kapott gombát minden esetben vizsgáltassa be gombaszakértővel!
6 főre
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Egy adag (körettel): 642 kcal • fehérje: 40,4 gramm • zsír: 37,4 gramm • szénhidrát: 35,5 gramm • rost: 4,5 gramm • koleszterin: 244 milligramm