Vaníliás muffin

Vaníliás muffin
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 1 csomag főzni való vaníliaízű pudingpor, 1 csomag sütőpor, 4 tojás, 12,5 dkg kristályukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg sütőmargarin vagy vaj, 1 kis citrom reszelt héja, 1 evőkanál keserű kakaópor, 0,5 dl tej
a forma kikenéséhez:
sütőmargarin vagy vaj

1. A lisztet a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a citrom reszelt héjával és a pudingporos liszttel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A massza kétharmadával megtöltjük. A kakaót és a tejet a maradék egyharmadnyihoz keverjük, a fehér tésztára kanalazzuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC, légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

10 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 297 kcal