Reformos, zabpelyhes muffin

Reformos, zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
2 dl zabpehely, 2,5 dl tejföl, 1-1 dl Graham-liszt és finomliszt, 2 kiskanál sütőpor, 1 tojás, 1 dl olaj, 1 dl barna cukor, félmaréknyi mazsola
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A zabpelyhet a tejföllel elkeverjük, hogy azalatt a pár perc alatt is puhuljon, amíg a többi hozzávalót előkészítjük. A Graham-lisztet és a finomlisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a barna cukorral kikeverjük, az előzőekhez adjuk félmaréknyi mazsolával meg a tejfölös zabpehellyel együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

10 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 240 kcal • fehérje: 6,8 gramm • zsír: 5,7 gramm • szénhidrát: 40,0 gramm • rost: 4,5 gramm • koleszterin: 34 milligramm