Rebarbarás muffin

Rebarbarás muffin
Hozzávalók:
35 dkg rebarbara, 28 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 1 tojás, 12 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,8 dl tej, 3 evőkanál eperlekvár
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A rebarbarát megmossuk, vékony külső hártyáját lefejtjük, majd a szálakat körömnyi darabokra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a sóval összeforgatjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat majd a tejet és a lekvárt adjuk hozzá. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 211 kcal