Pálinkás aszalt gyümölcsök csokiba dermesztve

 Pálinkás aszalt gyümölcsök csokiba dermesztve
Hozzávalók:
személyenként 4-5 szem magozott aszalt sárgabarack és aszalt szilva, barackpálinka és szilvapálinka vegyesen, 20 dkg étcsokoládé

1. A gyümölcsöket egy tálba rakjuk és a kétféle pálinkából annyit öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva egy éjjelen át hűtőszekrényben érleljük.
2. A csokoládét egy lábasba tördeljük, 1-2 evőkanálnyit a gyümölcs áztatásához használt pálinkából ráöntünk, többször megkeverve fölolvasztjuk.
3. A gyümölcsöket lecsöpögtetjük, néhányat a csokoládéba dobunk, evőkanállal megforgatjuk, majd ennek segítségével egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsire rakosgatjuk. Ha mind kész, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Jó tanács
– Más aszalt gyümölcsöt is elkészíthetünk ugyanígy, illetve étcsokoládé helyett tejcsokoládét vagy fehér csokoládét is használhatunk.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc + érlelés + dermesztés
Egy adag: 446 kcal • fehérje: 5,5 gramm • zsír: 15,0 gramm • szénhidrát: 71,9 gramm • rost: 4,1 gramm • koleszterin: 0 milligramm

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a You Tube-on is megtekinthető.