Mákos, almás, mogyorós muffin

Mákos, almás, mogyorós muffin
Hozzávalók:
15 dkg őrölt mák, 15 dkg Graham-liszt (teljesőrlésű búzaliszt), csipetnyi só, 1 csomag sütőpor, 30 dkg alma, 6 dkg sózatlan mogyoró, 4 tojás, 12 dkg barna cukor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
a forma kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin

1. A mákot a liszttel, csipetnyi sóval és a sütőporral összeforgatjuk. Héjastól belereszeljük az almát, és hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót is.
2. A tojássárgáját először a barna cukorral, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) keverjük habosra, a lisztes mákhoz adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az almás, mákos masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 306 kcal