Mazsolás, almapürés, zabpelyhes muffin

Mazsolás, almapürés, zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
16 dkg finomliszt, 12 dkg zabpehely (a puhább fajta), 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál vaníliaaroma, 12 dkg barna cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,5 dl bébiételként kapható almapüré (tisztán mérve), 12 dkg puha mazsola, 4 tojásfehérje
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A vaníliaaromát, a cukorral kikevert vajat (margarint), az almapürét és a mazsolát hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 232 kcal