Csupa csokoládés muffin

Csupa csokoládés muffin
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 tojás, 1,5 dl (kb.15 dkg) kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 kis pohár (175 gramm) tejföl , 3,75 dl (kb. 22 dkg) finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, csipet só
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. Az étcsokoládé felét és a tejcsokoládét egy lábasba tördeljük, a vajat hozzáadjuk. Kevergetve kis lángon fölolvasztjuk, félrehúzzuk.
2. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olvasztott csokoládét és a tejfölt hozzáadjuk.
3. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokoládét apró kockákra vágjuk, ezt is hozzáadjuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó tanács
– Tejföl helyett 1,8 deci tejjel is készülhet.
Az apró kockákra vágott csokoládét kihagyhatjuk belőle, enélkül is nagyon finom.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 322 kcal