Banános, reformos muffin

Banános, reformos muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 1 dl méz, 1 dl olaj, 1 dl tej, 30 dkg teljesőrlésű búzaliszt (Graham-liszt), 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, csipet só, 2 kisebb banán (meghámozva mérve 25 dkg ), 4 evőkanál durvára vágott dió
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a mézzel tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat és a tejet apránként hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. A banánt villával pépesre törjük, a tojásos keverékhez adjuk a dióval együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 251 kcal