Zöldborsós libazúzapörkölt

Zöldborsós libazúzapörkölt
Hozzávalók:
1 kg libazúza, 2 vöröshagyma, 5 evőkanál olaj, fél mokkáskanál őrölt köménymag, 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, kb. 1 kiskanál só, 1-1 paprika és paradicsom vagy 15 dkg kész lecsó, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista (aki nem szereti a csípőset, hagyja el vagy ízesítsen csemege Piros Arannyal), maréknyi zöldborsó (fagyasztott is lehet)

1. A zúzákat félbevágjuk, belsejüket ha kell, kikaparjuk, kimossuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd egy nagy lábasban az olajon a zúzával együtt 10-15 perc alatt megpirítjuk. A köménnyel meg a zúzott fokhagyma felével fűszerezzük.
2. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, egy kevés (kb. 1,5 deci) vizet öntünk alá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot és paprikát is belekeverjük. Lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk, közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk, végül a maradék fokhagymával fűszerezzük, a paprikakrémmel „tüzesítjük”. Nagyjából 15-20 perccel azelőtt adjuk hozzá a borsót, hogy elkészülne.
3. Tarhonya vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá köretnek.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Egy adag: 476 kcal