Natúr és rántott struccmájszeletek

Natúr és rántott struccmájszeletek
Hozzávalók:
60 dkg struccmáj, 1 mokkáskanál só (még jobb, ha fűszeres, például fokhagymás só), 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csapott kiskanál majoránna
a bundázáshoz:
12 dkg liszt, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

1. A májat kissé lapjában 8 vékony szeletre vágjuk. A sóval, a borssal meg a morzsolt majoránnával fűszerezzük.
2. Felét lisztbe mártjuk, és egy kevés olajon, közepes lángon oldalanként kb. 2,5 percig sütjük.
3. A többi májat ugyancsak a lisztbe, majd a fölvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban oldalanként kb. 3 perc alatt kisütjük, végül jól lecsöpögtetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (egy rántott és egy natúr): 475 kcal