Gyöngytyúkmell kókuszbundában

Gyöngytyúkmell kókuszbundában
Hozzávalók:
2 gyöngytyúkmell, só, 6 dkg finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 2 nagy tojás, 5-5 dkg zsemlemorzsa és kókuszreszelék
a sütéshez: olaj

1. A gyöngytyúkmellet kicsontozzuk és lebőrözzük. Az így kapott négy filét lapjában bevágva kihajtjuk – így nagyobb szeleteket kapunk, ami hamarabb megsül –, kissé kiverjük, majd enyhén megsózzuk.
2. Ezután a lisztbe, a felvert tojásba meg a morzsával összekevert kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy serpenyőbe ujjnyi olajat töltünk, megforrósítjuk, és a bundázott húst oldalanként kb. 2 percig sütjük benne.
3. Végül az olajból kiemelve szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük. Burgonyapürével tálaljuk, de különféle párolt gyümölcsök is illenek hozzá.

Jó tanács
– Csirkemell-, fácánmell- vagy pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.
– A gyöngytyúkmellet kókuszos bunda helyett hagyományosan: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva is süthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 428 kcal • fehérje: 43,3 gramm • zsír: 18,7 gramm • szénhidrát: 21,4 gramm • rost: 1,9 gramm • koleszterin: 201 milligramm