Kókuszgolyó

Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 5 evőkanál kristálycukor (valódi barna cukor vagy méz is lehet), 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 4 evőkanál rum, 3 evőkanál keserű kakaópor, kb. 4 dl tej
a forgatáshoz:
10 dkg kókuszreszelék

1. A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a rummal, a kakaóporral és a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt és a cukor is elolvadt benne.
2. A masszából nedves kézzel kb. 35 diónyi gombócot formálunk, és kókuszreszelékben egyenként megforgatjuk. Hűtőszekrényben tároljuk tálalásig.

Jó tanács
– A kókuszgolyó közepébe 1-1 szem kimagozott meggybefőttet is tölthetünk.
– Letakarva hűtőszekrényben 4 napig eláll.

kb. 35 darab
Elkészítési idő: 15 perc
Egy darab: 127 kcal • fehérje: 2,2 gramm • zsír: 5,4 gramm • szénhidrát: 17,3 gramm • rost: 0,3 gramm • koleszterin: 8 milligramm