Bögrés csokikocka

Bögrés csokikocka
Hozzávalók
a tésztához:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, fél bögre (1,5 dl=15 dkg kristálycukor, 2 tojás, kétharmad bögre (2 dl) tej, 1 bögre (3 dl=18-20 dkg) finom- vagy rétesliszt, fél bögre (1,5 dl=5 dkg) cukrozott (instant) kakaópor, 1 csomag (12 g) sütőpor, fél kiskanál őrölt fahéj
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
finomliszt
a tetejére:
5-5 dkg ét- és fehér csokoládé

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejet. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy kb. 20×30 centis magas falú tepsit kikenünk, belisztezünk, majd a kakaós masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tűre nem ragad rá a massza.
3. A kétféle csokoládét fölolvasztjuk, majd a tészta tetejére csurgatjuk díszítésképpen. Kockákra vágva tálaljuk.

12 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 262 kcal