Csirke sütőzacskóban sütve


Hozzávalók:
egy egész (1-1,2 kg-os) konyhakész csirke, jó 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál majoránna, 1 kis csokor petrezselyem, 5 dkg vaj

1. A csirkét kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, hasüregét majoránnával fűszerezzük és belebújtatjuk a petrezselymet is.
2. A szárnyas mellénél a bőrt behasítjuk, a combok végét ezen átdugjuk. Így a szárnyas szép formás lesz, alakját sütés közben is megtartja. A vajat rámorzsoljuk és a hasüregébe is rakunk belőle.
3. Ha az így előkészített csirkét sütőzacskóba csúsztatjuk és így sütjük meg, jobb eredményt kapunk, mintha tálban pároljuk.
4. A zacskót azonban néhány helyen meg kell szúrkálni, nehogy a keletkező gőz szétvesse. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 1 óra alatt aranybarnásra sütjük.

Jó tanács
– Aki paleo vagy tejérzékeny (laktózmentes) diétát tart, vaj helyett zsírral készítse.
– Mikrohullámú készülékben is “süthetjük”: 850 wattal 5 percig, majd 630 wattal kb. 20 percig. Félidőben megforgatjuk, végül 5 percig állni hagyjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 200 kcal