Vaddisznópörkölt puszta módra

Vaddisznópörkölt puszta módra

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott vaddisznócomb vagy -lapocka, 1 kiskanál darált cseresznyepaprika (Erős Pista), 2 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál olaj, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 1,2 kg burgonya

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, és 2 centis kockákra vágjuk, a cseresznyepaprikával, a zúzott fokhagymával és az olajjal összekeverjük. Letakarva, hűtőszekrényben 2 napon át érleljük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy lábasba dobjuk, és zsírját félig kisütjük. A finomra vágott hagymát és az olajos húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 percig pirítjuk. A fele sóval ízesítjük, a köménnyel meg a pirospaprikával fűszerezzük, és rögtön – nehogy a paprika megégjen – kb. 2 deci vizet öntünk rá. A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot beleszórjuk, majd lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, elfövő levét pótoljuk.
3. Ekkor a megtisztított, cikkekre vágott burgonyát hozzáadjuk, megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, de az utolsó 10 percre a fedőt leemeljük róla, hogy a leve kissé besűrűsödjön. Ha kell, utánaízesítjük.

Jó tanács
–    Kicsontozott szarvas- vagy őzcombból, -lapockából ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc + a pácolás
Egy adag: 836 kcal