Svájci nyúllapocka

Svájci nyúllapocka

Hozzávalók:
4 (70-80 dkg) vadnyúllapocka (fagyasztott is lehet), 15 dkg füstölt császárszalonna, 3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet), 15 dkg paradicsompüré, 3-4 dl víz, 2 dl fehérbor, 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem, 1-2 ág zellerzöld, 30 dkg csiperkegomba

1. A nyúllapockát ha fagyasztott fölengedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lefejtjük. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
2. Az így előkészített összes hozzávalót egy nagy lábasban a fölolvasztott vajon kevergetve megpirítjuk. A liszttel meghintjük, a paradicsompürét hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk.
3. A vízzel és a borral fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és zellerzölddel fűszerezzük, a cikkekre vágott gombát belekeverjük. Ha forr, kis lángra állítjuk. Lefödve kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Sajtos-tejfölös makaróni illik hozzá köretnek.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Egy adag (köret nélkül): 620 kcal • fehérje: 40,2 gramm • zsír: 39,9 gramm • szénhidrát: 24,6 gramm • rost: 2,8 gramm • koleszterin: 134 milligramm