Styriai töltött fácán

Styriai töltött fácán

Hozzávalók:
1 nagy (kb. 1,5 kg) konyhakész fácán (fagyasztott is lehet), só, őrölt fekete bors, majoránna, 3-4 evőkanál olaj
a töltelékhez:
20 dkg hosszúmetélt, só, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem, 1 kiskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, csipetnyi őrölt rozmaring, csipetnyi őrölt kakukkfű

1. A fácánt kívül-belül megsózzuk, a hasüregét borssal meg majoránnával is bedörzsöljük.
2. A töltelékhez a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük, majd a tejföllel, és a tojássárgájával összekeverjük. A fölaprított petrezselyemmel, a majoránnával, a borssal, a rozmaringgal meg a kakukkfűvel fűszerezzük, és enyhén megsózzuk.
3. Az előkészített fácán hasüregébe töltjük, és a vadszárnyast olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe fektetjük, majd sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 1 órát, majd a fóliából kibontva további kb. 45 percet sütjük. Ha kész, 15 percig pihentetjük, mielőtt fölszeletelnénk. Különféle befőttekkel kínáljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc
Egy adag (befőtt nélkül): 620 kcal