“Hamburgeres” szendvics currys almakrémmel

"Hamburgeres" szendvics currys almakrémmel

Hozzávalók:
4 levél radicchio saláta, 2 kisebb vöröshagyma, 1 csípős hegyes zöldpaprika, 40 dkg darált marhahús, 1-2 kiskanál enyhén csípős mustár, 2 evőkanál tehéntúró, só, őrölt fekete vagy fehér bors, 2 evőkanál olaj, 8 vékony szelet (szeletenként kb. 25 gramm), szögletes formájú, teljes őrlésű lisztből készült rozskenyér (lehet napraforgómagos vagy tökmagos is)
a currys almakrémhez:
1 nagyobb piros alma, 6 evőkanál majonéz, 1 kiskanál currypor, só, őrölt fekete vagy fehér bors, citromlé, porcukor, mustár

 
1. A currys almakrémhez az almát megmossuk, meghámozzuk – ha vékony a héja, hámozni sem kell -, lereszeljük. Azonnal összekeverjük a majonézzel, nehogy megbarnuljon, a curryporral fűszerezzük. Megkóstoljuk, egy kevés sóval, borssal, citromlével, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük.
2. A radicchio salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, kisebb darabokra tépkedjük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. A paprikát kicsumázzuk, fölszeleteljük.
3. A darált húst a csípős mustárral, a túróval, egy kevés sóval és borssal összedolgozzuk. 4 részre osztjuk és a kenyérszeletek méretének megfelelő nagyságúra lapítjuk. Egy lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a”hamburgereket” vastagságuktól függően oldalanként 3-4 percig sütjük rajta. Szűrőlapáttal kiemeljük, egy kisebb fémtállal letakarjuk és melegen tartjuk pár percig, hogy a közepük is biztosan átpárolódjon.
4. A kenyérszeletek felét az almás majonézzel megkenjük, a salátalevelekkel megrakjuk.  A húsokat ráfektetjük, majd mindegyikre hagymát és paprikát halmozunk. A többi kenyérszelettel befedjük, egy kicsit rá is nyomkodjuk.
5. Átlósan kettévágjuk, a felekbe egy-egy színes kardocskát tűzünk és azonnal tálaljuk.

 
4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 708 kcal • fehérje: 27,0 gramm • zsír: 49,2 gramm • szénhidrát: 37,5 gramm • rost: 5,4 gramm • koleszterin: 106 milligramm