Bécsi szelet szendvics

Bécsi szelet szendvics
Hozzávalók:
8 koktélparadicsom, 1 lilahagyma, 8 levél radicchio saláta, 8 tölgylevélsaláta, 4 szelet, egyenként 8-10 dkg-os rántott szelet (lehet előző napi maradék is), 4 kiskanál sűrű görög joghurt, 4 kiskanál majonéz, pár csepp citromlé, só, őrölt fekete bors, porcukor, 4 pitakenyér (egyenként kb. 13 centis, 67 grammos)

1. A paradicsomokat megmossuk, 1 centi vastagon fölkarikázzuk. A lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk, gyűrűire szedjük. A salátaleveleket megmossuk, lerázzuk, leszárogatjuk. A rántott szeleteket kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
2. A joghurtot a majonézzel összekeverjük, pár csepp citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés porcukorral ízesítjük.
3. A pita kenyereket egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd az előkészített hozzávalókkal megtöljük, közben az öntettel megkenegetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 661 kcal • fehérje: 32,0 gramm • zsír: 28,5 gramm • szénhidrát: 66,2 gramm • rost: 5,3 gramm • koleszterin: 128 milligramm