Mézes, amarántos energiaszelet


Hozzávalók:
10 dkg méz, 2 evőkanál valódi barna cukor, 0,5 dl víz, 1 evőkanál citromlé, 10 dkg pattogatott amarántmag
a tepsi kikenéséhez:
1 evőkanál olaj

1. A mézet a cukorral és a vízzel, egy kisebb lábasban kevergetve 2 percig forraljuk. A tűzről lehúzzuk, először a citromlevet, azután a pattogatott amarántot keverjük bele.
2. Egy tálvát sütőpapírral kibélelünk, olajjal vékonyan megkenjük, majd a masszát nedves kézzel 30×18 centis, egyenletes vastagságú lappá simítjuk rajta.
3. Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen, majd hosszában félbevágjuk, az így kapott 9 centis lapokat jó ujjnyi széles hasábokra vágjuk. Száraz, hűvős helyen több napig eláll.

kb. 40 darabhoz
Elkészítési idő: 15 perc + dermesztés
Egy darab: 25 kcal