Vitamin szendvics

Vitamin szendvics
Hozzávalók:
8 magos rozsos zsemle, 6 dkg vaj vagy margarin, 1 fej saláta (legjobb a jégsaláta), 4 zöldpaprika (lehet kaliforniai paprika is), 20 dkg tehéntúró, fél csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 2 banán

1. A félbevágott zsemléket vajjal vagy margarinnal megkenjük. A zsemlék alsó felén elosztjuk a csíkokra vágott salátát.
2. A paprikát kicsumázzuk, karikákra vágjuk, a salátára rakjuk. A túrót a finomra aprított petrezselyemmel és a tejföllel összekeverjük, a paprikára kanalazzuk, amire a fölszeletelt banán kerül. A zsemlék tetejét ráillesztjük és már tálaljuk is.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag (2 darab): 248 kcal • fehérje: 10,0 gramm • zsír: 5,2 gramm • szénhidrát: 39,4 gramm • rost: 1,0 gramm • koleszterin: 55 milligramm