Málnás caipirinha koktél – készítette Galambos Péter bármixer

Málnás caipirinia koktél - készítette Galambos Péter bármixer
Hozzávalók:
3 gerezd zöldcitrom (lime), 4 szem málna, 2 bárkanál barna cukor, tört jég, 0,6 dl cachaca (cukornádpálinka)
a díszítéshez:
málna

1. A zöldcitrom gerezdek levét egy wiszkispohárba facsarjuk. A málnát és a barna cukrot rádobjuk, töröfával alaposan összezúzzuk.
2. Tört jéggel föltöltjük a poharat, hozzáadjuk a cachaca-t, bárkanállal átkeverjük, végül friss zúzott jeget rakunk rá, és málnával díszítjük.

Jó tudni!
A cachaca (cukornádpálinka) a rumhoz hasonlóan cukornádpárlat, de attól eltérően nem a nádcukorgyártás melléktermékéből, a melaszból, hanem magából a cukornádból, desztillálással készül, és fahordóban csak három hétig tárolják. Ennek köszönheti a rumoknál semlegesebb és könnyedebb ízét.

1 főre
Elkészítési idő: 5 perc