Csokoládés, mézes zabkeksz


Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (minimum 60 % kakaótartalmú), 15 dkg vaj, 10 dkg méz, 10 dkg zabpehelyliszt, 15 dkg zabpehely, 1 kiskanál őrölt fahéj, fél kiskanál szódabikarbóna, csipetnyi tengeri só

1. Az étcsokoládét egy tűzálló tálba vagy kisebb lábasba tördeljük. A kockákra vágott vajat hozzáadjuk, vízgőz fölött együtt fölolvasztjuk.
2. A tűzről levéve a többi hozzávalóval összekeverjük. 15 percig pihentetjük, hogy a zabpehely egy kicsit megduzzadhasson benne.
3. Egy nagytepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszából evőkanállal kis halmokat púpozunk rá, de hagyjunk közöttük elegendő helyet, mert sütés közben elterülnek.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 perc alatt megsütjük.
5. Légmentesen záródó dobozban, száraz helyen több hétig eltartható.

18 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 159 kcal