Babapiskóta

Babapiskóta
Hozzávalók:
6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 1 kisebb citrom héja

1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a vége felé egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Könnyed, széles mozdulatokkal keverve, hogy ne törjük, a lisztet beleszitáljuk, közben belekeverjük az alaposan megmosott és lereszelt citromhéjat is.
2. Egy 10-12 milliméter átmérőjű sima csövet habzsákba teszünk, a massza jó harmadát belekanalazzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2 centi távolságra (hogy sütés közben ne érjenek össze) kb. 8 centi hosszú macskanyelv formákat nyomunk belőle.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 13-14 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivesszük, a papírról még melegen leválasztjuk.

50 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 28 kcal