Zöldséges metélt thai stílusban


Zöldséges metélt thai stílusban
Hozzávalók:
3-4 gerezd fokhagyma, kb. 3 centis darab friss gyömbér, 2 közepes vöröshagyma (20 dkg) de lehet helyette póréhagyma is, 2-3 sárgarépa (30 dkg), 40 dkg fejes káposzta, 1 kisebb csilipaprika vagy 1-2 mokkáskanál Erős Pista, 4 evőkanál olaj, 25 dkg szélesmetélt, só, 1 kiskanál currypor, 4 evőkanál nem túl sós sötét szójaszósz, 1-2 evőkanál méz

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A fokhagymát pépesre zúzzuk. A gyömbért nagyon apróra vágjuk. A hagymát félbevágva vékonyan fölszeleteljük (félfőre vágjuk). A répát és a káposztát vékony csíkokra metéljük. A csilipaprikát, miután a magházát kimetszettük, apróra vágjuk.
2. Az olajat wokban vagy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a fokhagymát, a gyömbért és a csilipaprikát rárakjuk, kevergetve kb. fél perc alatt megfuttatjuk. A hagymát, répát és káposztát hozzáadjuk, nagy lángon 8-10 perc alatt roppanósra pirítjuk. Közben gyakorta megkeverjük. Közben a curryporral fűszerezzük.
3. Közben enyhén sózott vizet forralunk, a tésztát megfőzzük benne, majd leszűrjük. A roppanós zöldséghez adjuk, a szójával és a mézzel ízesítjük, lapátkanállal összeforgatjuk, ha kell utánasózzuk. Ízesíthetjük osztrigaszósszal és szezámolajjal is.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 495 kcal

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.