Zöldséges rizsleves

Zöldséges rizsleves
Hozzávalók:
1,2 liter szűrt és zsírtalanított húsleves (lehet zöldségerőleves is), 15 dkg barna vagy hántolatlan rizs, arasznyi póréhagyma (10 dkg), 1 közepes nagyságú sárgarépa (10 dkg), 15 dkg csiperkegomba, só, őrölt fekete bors, citromlé, fél csokor petrezselyem, késhegynyi reszelt szerecsendió

1. A húslevest fölforraljuk, a rizst beleszórjuk, kis lángon félpuhára főzzük.
2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a répát félkisujjnyi hasábokra vagy 1 centis kockákra vágjuk. A pórét 2-3 milliméter vastagon fölkarikázzuk, a gombát cikkekre szeljük.
3. Mindet a rizses levesalaphoz adjuk, készre főzzük. Közben ha kell megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel és a szerecsendióval fűszerezzük.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 168 kcal ● fehérje: 5,9 gramm ● zsír: 1,0 gramm ● szénhidrát: 33,9 gramm ● rost: 1,5 gramm ● koleszterin: 10 milligramm