Almás, mandulás, kókuszos korongok


Hozzávalók:
40 dkg alma, amiből 5 dl (28 dkg) hámozott, csumázott reszelt alma lesz, 5 dl (18-20 dkg) dió és tisztított mandula porrá őrölve, 1 kiskanál őrölt fahéj, 2,5 dl (6 dkg) kókuszreszelék, csipetnyi só, 3 tojás, 2 evőkanál nyírfacukor vagy eritrit, 1 kiskanál vaníliakivonat, 5 dkg kókuszzsír

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágva kicsumázzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Így kell 5 decinek (kb. 28 dekának) lennie.
2. A diót és mandulát a fahéjjal, a kókuszreszelékkel, a sóval összeforgatjuk.
3. A tojásokat a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal egy tálban jól fölhabosítjuk, majd a szobahőmérsékletű kókuszzsírral tovább keverjük. A száraz hozzávalókat belekeverjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott almát is.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire 14, egyenként kb. 8 centi átmérőjű, kisujjnyi vastag korongot formálunk belőle. A legegyszerűbb, ha a legnagyobb, fogantyú nélküli pogácsaszaggatót a tepsire teszünk, 1 evőkanálnyi masszát belehalmozunk, elsimítjuk. Így garantáltan egyforma lesz mind.
5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 25 percig sütjük. Sokkal puhább, mint egy hagyományos keksz, de ilyennek kell lennie.

14 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 173 kcal