Császárhúsos harcsacsíkok


Császárhúsos harcsacsíkok

Hozzávalók:
60 dkg szálka és bőr nélküli afrikai harcsafilé, 15 dkg főtt füstölt húsos császárszalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sertészsír, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál majoránna, 1 kiskanál mustár, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál zsír
a körethez:
8 közepes burgonya, só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál olaj

1. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk, tepsiben szétterítjük. Megsózzuk, megborsozzuk, olajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk, kb. 1,5 deci vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben megsütjük.
2. A halat és a szalonnát a kisujjnyinál kicsit kisebb csíkokra vágjuk. A hagymát nagyon finomra aprítjuk, még jobb, ha lereszeljük, a fokhagymát pépesre zúzzuk.
3. A zsírt serpenyőben jól megforrósítjuk, majd az imént előkészítetteket hozzávalókat, a fokhagyma kivételével rárakjuk. Nagy lángon, a serpenyőt rázogatva 5-6 percig pirítjuk. A vége felé megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a fokhagymával fűszerezzük, a mustárral ízesítjük. Éppen csak 1-2 percig pirítjuk, a fölaprított petrezselyem kétharmadát beleforgatjuk.
4. Tálaláskor a sült krumplit tányérra rakjuk, császsárhúsos halat ráhalmozzuk, a maradék petrezselyemmel behintjük. Házi savanyúságokkal tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag (savanyúság nélkül): 805 kcal

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olaj helyett sertészsíron süsse, és párolt zöldségekkel tálalja.

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.