Cápaszték

Cukkiniköpönyeges lazac

Hozzávalók:
4 fagyasztott cápaszelet -egyenként kb. 20 dkg (a friss sokkal finomabb, de azt nálunk szinte lehetetlen beszerezni)
1 kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 citrom
fél csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj

1. A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, citromlevet facsarunk rá, és a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. 1 órán át érleljük.
2. Ezután egy serpenyőben, a közepesen megforrósított olajban, vastagságától függően oldalanként kb. 3 percig sütjük.
3. Lecsöpögtetve, párolt zöldségekkel tálaljuk. Visszamaradt zsírjából egy kevés szójamártással, liszttel meg fehérborral mártást is főzhetünk.

Jó tanács
– Aki paleo diétát folytat, sütéshez való olívaolajon süsse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 225 kcal

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, sütéshez való olívaolajjal készítse és ne főzzön mártást hozzá.