Mandulapikkelyes csirkeszték párolt gyümölcsökkel


Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, só, frissen őrölt borskeverék, 2 tojás, 12-14 evőkanálnyi vékony lapocskákra vágott mandula, 1 evőkanál sertés- vagy kókuszzsír
a körethez:
2 alma, 2 körte, 5 dkg tisztított vaj (ghí)

1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tojások kissé felverjük, a hússzeleteket beleforgatjuk, majd a tálcán szétterített mandulára tesszük. Egy kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon a mandula, majd megfordítjuk, a másik oldalukat is belenyomkodjuk a mandulába. Kizsírozott tepsibe fektetjük.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (195 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC), a felső rácsra téve, hogy jól piruljon, 12-14 percig sütjük. Ez elegendő idő arra, hogy elkészítsük a köretét.
4. Ehhez az almát és a körtét meghámozzuk, félbevágva kicsumázzuk, húsukat cikkekre vágjuk – egy fél gyümölcsöt 6 cikkre. A tisztított vajat egy nagy serpenyőben fölolvasztjuk, az almát és a körtét rárakjuk, keverve-rázogatva kb. 5 perc alatt roppanósra sütjük.

Jó tanács
– A mandulapikkelyes csirkét ne próbáljuk meg serpenyőben sütni, lehullik róla a mandula!
– Csirkemell helyett pulykamellből, szűzpecsenyéből vagy tengeri halból is ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (körettel): 634 kcal • fehérje: 48,6 g • zsír: 40,1 g • szénhidrát: 17,3 g • rost: 6,1 g • koleszterin: 239 mg