Zöldséges, sajtos rakott cső


Hozzávalók:
50 dkg zöldség, ami lehet bármilyen friss vagy fagyasztott (tökéletes például a mexikói zöldségkeverék is), 1 zöldségleveskocka vagy 1 kiskanál ételízesítő por, 25 dkg rövid csőtészta, só, 20-25 dkg két- vagy háromféle sajt vegyesen (pannónia, trappista, karaván)
a tűzálló tál kikenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
tejföl

1. A zöldséget, ha szükséges, megtisztítjuk, fölaprítjuk (1,5-2 centis kockákra vágjuk), majd a leveskockával ízesített vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Ha gomba is kerül bele, azt cikkekre vágva egy kevés olajon megfonnyasztott hagymán pirítjuk meg.
2. A tésztát hagyományos módon, enyhén sózott, forrásban lévő vízben puhára főzzük, leszűrjük.
3. A kivajazott tűzálló tálba a tésztát a zöldséggel rétegezve, váltakozva úgy rakjuk le, hogy minden sorra másfajta szeletelt sajt kerüljön. A tetejére vastagon reszelt sajtot hintünk és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Jó tanács
– A fogás előnye, hogy előre elkészíthető, étkezés előtt csak sütni kell, amihez 15 perc elegendő. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 485 kcal

Italajánlatunk: száraz fehérbor (pl. Mőcsényi sauvignon blanc ’98)